Home > Dierenwelzijn > Persberichten stad Antwerpen
Wat doen wij?
 • Problemen oplossen in verband met loslopende dieren.
 • Probleembuurten afvangen daar waar loslopende hanen, kippen e.a zitten. (lawaai overlast)
 • Ophalen van overleden gezelschapshuisdieren.


 • Hoe gaan wij tewerk ?
  Eerst zoeken wij een geschikt onderkomen op voor deze dieren vb: een opvangcentra, kinderboerderijen en dierenbeschermingen. Dan pas worden deze dieren afgevangen zodat ze onmiddellijk een goed onderkomen kunnen krijgen en kunnen leven op een diervriendelijke manier. En dat zonder verdere problemen te veroorzaken.

  Wat kunnen we samen doen aan een goed dierenwelzijn in onze stad?
  Van zodra u een dier in huis neemt, weet u ook dat je er verantwoordelijkheden bij opneemt. Want ook dit is een leven en moet ook kunnen leven. Of het nu een hond, poes of vogel is. Denk goed na voor je eraan begint. Duizenden vogels zitten er bij mensen in appartementen in huizen en tuinen en dat wordt soms wel eens teveel aan dieren en daar willen ze vanaf. Dus vandaar ook dat er vele parken vol gedropt zitten met o.a kippen, hanen tamme konijnen, cavia’s enz. En dit ook op allerlei plaatsen binnen de stad. Op al deze plaatsen worden deze dieren gewoonweg aan hun ongelukkig lot overgelaten.

  SAMEN KUNNEN WE ER IETS AAN DOEN


  Heeft u een teveel aan pluimvee drop het dan niet.
  Neem contact op met sociovzw-Deurne met reeds 27 jaar ervaring, weten wij wel hoe we deze dieren in een goede leefomgeving kunnen zetten daar waar ze anders voor problemen kunnen zorgen vb: lawaaihinder van hanen. Duiven zorgen dan weer voor poepoverlast met alle gevolgen nadien. Buren klagen en willen deze dieren weg. Dan weer het ergernis van dierenvrienden welke deze dieren op hun beurt komen voederen.

  Verboden door de huidige reglementering


  Voor meer info over socio vzw
  Tel / fax : 03/325.26.70
  Dringende oproepen : GSM 0499/21.67.21
  De website www.sociovzw.be
  E-mail : socio.vzw@skynet.be

  Bij het overlijden van uw gezeldschapsdier, tel 03/325.26.70
  Dringende oproepen : 0499/21.67.21

  !!!! VOOR HET LATEN OPHALEN VAN OVERLEDEN DIEREN OP DE OPENBARE WEG: BEL ONS OF VERWITTIG POLITIE-OF GEMEENTEDIENSTEN !!!!